CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

~My buddy list~

Coupled on 22/11/ 2010

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers

Wednesday, September 12, 2012

Counting days - (Cer cite)

kerisauan terlampau..hehehe
 
Salam 1 Malaysia...heeeee (tersengeh) 
haruslah tersenyum untuk hembusan aura semangat di setiap saat kehidupan kita.. wink2.. ;) 
Counting day tuk ape tuh?? gempak tak gempak jek entry nih heee!.. 
... counting days for new workplace.. 
18days to go... perghh...
so sekarang berusaha untuk hand over job..clean & clear everything. 
Semoga semuanya berjalan dengan lancar & di permudahkan di kehidupan akan datang bekerja di tempat baru.. 
macam manalah keadaan nanti.. (kerisauan melanda)
Ini adalah pertama kali mia bertukar tempat kerja setelah hampir 5 tahun gigih & setia dengan syarikat yang sedia ada ini..
di syarikat inilah permulaan kerjaya & pengalaman mia.. 
hati sangat berat tuk meninggalkan mereka..
tapi kenyataan hidup...pengalaman harusla di kecapi untuk meluaskan pengetahuan yang ada..
jadi..mia membuatkan keputusan yang agak berat meninggalkan 'mereka'..
walaupun mia tahu cabaran sedang menanti di tempat kerja baru
berkerja dengan syarikat 'public listed' jugak haruslah sangat banyak kerja yang akan di pertanggunjawabkan.. 
tak tahula keadaan di sana bagaimana nanti.. 
di tempat kerja sekarang nih bolehla rileks lagi..mengupdate blog..
blogwalking..chit chat.. surf internet ikut suke hati jek ekkk...
sempat lagi layan running man tau....(gelakla sorang-sorang) hehe beshh-besh..
bahagia tul kerja dengan syarikat sekarang.. 
tapi di tempat baru bagaimanakah???? 
mungkin akan lebih mencabar..
tak akan sebahagia sekarang kot..hahahha.. (risau laaaa faham tak??) 
ntah-ntah nak surf internet pon tak menyempat dah..
tapi...mase nak apply kat jobstreet hari tu... memang excited sangat.. (nak sangat kerja situ)
faktor utama adalah dekat sangat dengan kawasan umah..3km jek dah sampai ok.dan haruslah berkeja dengan syarikat yang kukuh kewangannye! heee (benefit tuk saya jugak)
faktor kedua wajibla gaji pon up up up away..huhuhu
mase datang interview hari tuh pon...dah ade aura ade semangat baru dalam diri ini...
hati mia sangat bersemangat untuk bekerja di tempat baru ini..
tak tahula kenapa.. 
segalanya di permudahkan masa interview hari tu.. 
dan segalanya adalah 'pertunjuk' untuk mia........tuk tender resign di syarikat sekarang ni...(hilang rase serba salah setelah lama di dalam dilema..fuhhh)
walaupon begitu..mia akan masih lagi berkhidmat di syarikat sekarang secara 'part time'..
seee ape job leh wat part time nih?heheheh
kerana syarikat masih perlukan khidmat sayalah!!
selagi boleh tolong..kite tolongla kan..
benefit tuk diri sendiri jugak.. wink2..;)
 insya Allah..semoga segalanya adalah yang terbaik untuk mia.. 



-end of story- 
daaaaa daaaaa.....
 
 

 


 
 


14 comments:

shizansyafik said...

gud luck

LotsofloveMia said...

thanks shizan :)

Liyana said...

keje mane mira? igtkan counting days nk nikah td :)

LotsofloveMia said...

Hehe..taklah..tuh tahun depan.akukn B2B 2013...

chil&zam said...

wahh.dapt koje baru...gaji pon confirm lah baru ..kankannn...heheh

LotsofloveMia said...

@Chil : Alhamdulillah...rezki orang nak kawin kot.ngeeeheee

bintanghati said...

ooowhh.. hehe .. B2B 2013 ye..
blh drop link kat cni x?..
sis B2B 2012 ... salam kenal ye..

http://iambintanghati.blogspot.com

LotsofloveMia said...

salam kenalan..
boleh sis mia dh pon follow sis pon :)

eila fazdli said...

counting day gak..hehehe...tp counting tuk my wedding... hehehe

salam perkenalan....

eila,

http://laracintahatiku.blogspot.com/

LotsofloveMia said...

salam perkenalan eila...:) wahhh Tahniahh eila! semoga berjalan semua lancar yep! hee

LiYa HaNiF :: said...

gud luck kat tempat baru yer...
yg paling best dekat ngan umah hehe

LotsofloveMia said...

@LiYa Hanif : betul tuh kak! hehe...
TQ kak..

blog usang said...

singgh di pagi sepi..best lagu blog ni...

LotsofloveMia said...

blog usang: terima kasih sudi singgah & follow.. :)