CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

~My buddy list~

Coupled on 22/11/ 2010

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers

Wednesday, September 5, 2012

Apa cite Aidilfitri 2012

Assalamualaikum...Salam Syawal ke 18 -1433H.
mood mengupdate blog dah datang...hehehe...
sebelum ni mood nk mengupdate sume ke laut..ni barulahhhh rase bolehla update sikit2..
memandang kan kita masih lagi meraikan aidilfitri..Mia nak mohon ampun dan maaf kepada kawan-kawan blogger dari segi zahir & juga batin... maafkanlah sayaaa yep! ..

tujuan mengupdate nak menepek picture semase raya di kampung halaman...batu pahat Johor..hehehe
kul 5 pagi raya baru sampai ke destinasi tahu x? perghhhh mane xckup rehatnye..
tak seperti raya sebelum nih...mia akan beraya di rumah nenek belah ayahanda mia setiap kali raya pertama.. 
tuk pertama kali raya tahun ni mia di hari raya pertama tanpa ayahanda..
opsss bukan apa-apa cume kami pulang berasingan..dan pada waktu yang berlainan. 
tahun ni beraya bersama keluarga belah ibunda.. 
terasa kelainan sebabnye tahun ni balik drive sendiri..duit poket sendiri..
sume support sendiri..lau dulu mase kecik2 mase student, masa baru nak membina kerjaya, ayahanda yang akan support. 
naik kete sepanjang perjalanan tido jek.
kali nih nasiblaa bersengkang mata..melabur duit sendiri..drive sendiri..sampai di kampung sakit tulang belakang..tido tak cukup..haishhh macam jalan jauh sangat jek kan.padahal mr tunang gak yg drive balik..hehehhe maklumlaa kampung kami dekat jugakla sekali jalan..
'owhhhh sedarlah wahai amira...diri tuh dah besar panjang..dah tiba masanya untuk berdikari sendiri.. 
dan bina hidup keluarga sendiri.. ingat budak-budak lagi??!' hehehe 
tapi siyes..mia and my Bff masing-masing terasa kami nih still macam kanak-kanak jek..(bkn mia syok sendiri je kawan pon same) bile cite pasal umo jek barulah kami-kami ni tersedar.opsssss'


tengok sume gambar iklan gigi..tak pernah mia tangkap gambar tunjuk gigi macam nih..macam suke sangaatttt jekkkk....!

Kampung halaman ayahanda
 ni jek gambar yang ade...nak tepek kat blog bab leh buat kenangan tiap tahun.heheh
tahun depan Aidilfitri pasti tepek lagi tol x? ( harap maaf jika gambaran tidak memuaskan)


Syawal 5 : keberangkatan pulang ke 'rumahku syurgaku' ...sg buloh..
ikut laluan ke ayer hitam...
walaupon family berasal dari johor, ayer hitam pon mia belom pernah singgah lagi. 1st time singgah ke ayer hitam.. owhhhh banyaknye patung... hehehe..bantal2 busuk.kepek kopok..
dan yang paling penting...barang2 untuk perkahwinan..
jom nak tnjuk sikit ape yang ade... 

adikku berjaya mengepau kak udanye STICH yang menyempitkan kereta..



 
banyak jugak barang yang menarik dan harga yang berbaloi.. 
patutkah saya bershoping disana untuk persiapan akan datang? 
wait n see..haruslah kira bajet dulu..berbaloi atau tidak... hehehe
3ptg : 2jam berada disana sampai tak perasan masa berlalu begitu pantas.destinasi masih jauh untuk di tuju.. 
setelah tersedar kami memulakan perjalan pulang dengan selamat tanpa jem yang menyesakan.. 
tak best tol entry saya ni kan! tapi lau ade yang terbaca tuh..terima kasihla..hehe

 Semoga Aidilfitri anda-anda semua jugak adalah aidilfitri yang paling bermakna... :) 

sekian...daaaa.... 

 



 

6 comments:

chil&zam said...

Salam aidilfitri... ;)
meriahnye rayaaaa..hihii

sakan shopping yer..nk bantal pelok 1 ! hihii

LotsofloveMia said...

hehehe... nasibla time tuh bonet penuh ngn beg baju lau tak..
habes duit bershoping kat sane chil..

Liyana said...

merah makngah! hehe

thn ni last la ko beraya sbg bujang2an ek... hehe

LotsofloveMia said...

@Liyana : insya Allah...doakan yang terbaik ye tuk aku! :)

Kakzakie said...

Kalau singgah AIr Hitam memang rambang mata. Kakak yg tiap bulan lalu dan singgah pun selalu 'terbeli' juga tau hihi...

LotsofloveMia said...

@kakzakie : hehe bestnye akak dapat shoping macam2..mia nih nak balik singgah pon susah..hehe